Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Helden en Vrienden van Heerlen

U kunt zelf ook meehelpen aan een schoner Heerlen! Meld u aan als Vriend of Held van Heerlen en ga in de wijk zwerfafval opruimen!

Held van Heerlen

De Helden van Heerlen zijn kinderen t/m 12 jaar. Zij gaan onder begeleiding een uurtje de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Ze kunnen als beloning stickers sparen. Maximaal 1 keer per week kunnen zij een sticker verdienen, die zij ontvangen van hun begeleider. Een volle stickerkaart (6 stickers) is 15 euro waard. Die kunnen zij in één keer inleveren bij diverse ondernemers en winkels in de stad. Een overzicht van winkels is hier te vinden. 

Vriend van Heerlen

Als Vriend van Heerlen maakt u alleen of in een team een wijk/buurt schoon door het opruimen van zwerfafval. U bent helemaal vrij om te bepalen waar, wanneer en hoe vaak u dit doet. Dit kan bijvoorbeeld een wekelijkse ronde door uw straat, wijk of park zijn. Al het materiaal wat u hiervoor nodig heeft ontvangt u van de gemeente. 

Eenmalige schoonmaakactie

Wilt u samen met buurtgenoten, kinderen, collega’s of uw vereniging de handen uit de mouwen steken voor een schone en prettige omgeving? De gemeente ondersteunt u door de materialen te leveren die u nodig heeft, zoals afvalzakken en prikkers. We halen het verzamelde afval op en zorgen er voor dat het terechtkomt op de goede plek.

Interesse? Meld u aan via deze pagina!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.