Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Rosalie Derkx Dormans

Beleidsmedewerker Maatschappij: "Binnen de gemeente Heerlen zijn er mogelijkheden, je kan echt stappen maken."

Loopbaan

"In 2010 vroeg de gemeente Heerlen bij mijn toenmalige werkgever of er een projectmedewerker beschikbaar was voor een groot project op het gebied van re-integratie. Er moest voor een grote groep mensen die een uitkering kregen beoordeeld worden of de service van de gemeente goed was of aangepast moest worden. Dat leek mij een uitdagende klus en ik heb me ook aangemeld! Ik was wel benieuwd hoe het was om te werken bij een gemeente, want eigenlijk trok me dit niet zo heel erg. Toch ben ik toen bij de gemeente Heerlen begonnen.

Het project werd steeds drukker en het beviel heel goed. Een grote afdeling, veel collega’s en veel disciplines. Als jonge starter kon ik heel veel leren. Toen het project klaar was, kwam er een mooie nieuwe mogelijkheid op mijn pad: een functie bij Baanbrekend Werk, het re-integratieproject van de gemeente Heerlen. Dat stond toen nog in de kinderschoenen. Ik heb dus de kans gekregen om mee te bouwen aan de verdere ontwikkeling en uitbreiding hiervan. Het was een leuk team! Ik begeleidde bijvoorbeeld klanten naar werk of maatschappelijke participatie maar mocht ook nieuwe projecten opzetten. Klantcontact en projectverantwoordelijkheid! Een mooie combinatie vond ikzelf! Daarnaast leerde ik ook de wijken in Heerlen, de verenigingen en de betrokken instanties beter kennen.

Ik heb in die periode veel kennis en ervaring opgedaan, waardoor ik naar een seniorfunctie ben doorgegroeid. In 2016 ben ik aangenomen als kwaliteitscoach binnen het bureau re-integratie. Als kwaliteitscoach ben je de link tussen beleid en de werkvloer, implementeer je nieuw beleid en ben je sparringpartner voor de consulenten. Dit om de kwaliteit van de geleverde dienstverlening en producten te garanderen.

Ik was gekoppeld aan vijftien consulenten voor wie ik ook gesprekspartner was. Superleuk! Ik heb mensen kunnen ondersteunen, adviseren en coachen. Dit werk heb ik met heel veel plezier gedaan."

Ik bouw aan Heerlen door…

"Na 3 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In mijn vorige functie heb ik collega’s veel geleerd, maar nu wilde ik zelf weer leren. Maar ook meer betekenen voor de mensen in Heerlen. Daarom heb ik de kans gegrepen en de overstap gemaakt om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van beleid in het domein Maatschappij. Ik zit pas net in deze rol en we zijn met het team nog bezig om de taken te verdelen. Mijn interesses zijn breed en ben daardoor gelukkig niet eenkennig, dus ik spring in daar waar behoefte is en bij wat ik leuk vind. In dit werk zie ik zeker weer een nieuwe uitdaging. Dat heb ik ook nodig".

Gemeente Heerlen als werkgever

"De mogelijkheden die de gemeente Heerlen biedt om te groeien en stappen te maken zijn interessant. Je moet wel zelf het initiatief nemen maar ik vind wel dat er veel kansen geboden worden. Zoals assessments, maar ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een loopbaancoach. De open structuur vind ik heel leuk, je kan met iedereen in gesprek gaan en het is heel informeel. Je hebt leuke collega’s en je hebt ook bijvoorbeeld HYP (Heerlen Young Professionals). HYP is fris en jong en zij bieden een afwisselend programma. Je ontmoet daar telkens weer andere collega’s."

Foto medewerker Rosalie Derkx Dormans door Marco Linssen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.