Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Kiest u voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad en organisatie.


Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen.

Wij bieden u..

Bouwt u mee aan Heerlen, dan krijgt u daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Naast een fijne werkplek en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden we onze medewerkers ook veel extra’s aan om vitaal, fit en gezond te blijven. Bekijk de vele extra's.

Vacatures

Consulent Inkomen

30 november 2022 - Heb jij ervaring als consulent inkomen en sta je stevig in je schoenen? Word jij warm van het aanpakken van complexe vraagstukken op het gebied van de Participatiewet en aanverwante regelingen? Stel jij de behoefte van de klant centraal en kun jij echt maatwerk bieden? Ben jij die specialist inkomen? Dan is de functie consulent inkomen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 20 december 2022.

Lees meer

Consulent Volwassen en TOBW

28 november 2022 - Ben je in staat de hulpvraag te verhelderen en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing? Kun je vanuit jouw eigen deskundigheid de situatie onderzoeken van mensen en je een beeld vormen van de persoonlijke situatie? Kun je problemen analyseren en mogelijkheden vinden in het functioneren van de cliënt in relatie tot de leefomgeving? Wil jij elke dag weer uitgedaagd worden om de juiste beslissingen te nemen? Dan is de functie consulent Team Opvang Beschermd Wonen misschien iets voor jou! Reageer vóór 19 december 2022.

Lees meer

Beleidsmedewerker Economie III

28 november 2022 - Heb jij ervaring met onderwijsbeleid? Wil je een bijdrage leveren aan gelijke onderwijskansen voor Heerlense kinderen en jongeren? Geef jij gevraagd én ongevraagd adviezen binnen jouw vakgebied? Werk je mee aan het door ontwikkelen van ons team? Zoek je actief de samenwerking op met collega’s en onderwijs- en maatschappelijke partners? Leg je verbindingen en breng je partijen bijeen? Dan is de functie beleidsmedewerker onderwijs misschien wel iets voor jou!Interesse? Reageer dan tot 12 december 2022

Lees meer

Medewerker Accommodaties

28 november 2022 - Ben jij flexibel en een echte teamplayer? Vind je het leuk om ervoor te zorgen dat bezoekers het naar hun zin hebben? Kan jij goed toezicht houden? Vind je het niet erg om je handen uit de mouwen te steken? Dan is de functie medewerker accommodaties wellicht iets voor jou. Reageer voor 12 december 2022!

Lees meer

Financieel adviseur

28 november 2022 - Steek jij graag je handen uit de mouwen steken? Word jij er blij van om uitdagingen met creativiteit en lef aan te pakken? Heb jij de nodige financiële kennis en sta je stevig in je schoenen in de rol van adviseur? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou! Reageer dan voor 13 december 2022!

Lees meer

Consulent WMO

28 november 2022 - Word je warm van het ondersteunen van mensen die tijdelijk of blijvend hulp nodig hebben? Help je deze mensen graag bij het zo lang en zo zelfstandig mogelijk functioneren in hun eigen leefomgeving? En weet jij om te gaan met complexe casuïstiek en conflicterende belangen? Dan is de functie consulent Wmo misschien wel iets voor jou! Reageer voor 21 december 2022.

Lees meer

Programmamanager Preventie met Gezag

24 november 2022 - Ben jij de enthousiaste, daadkrachtige en verbindende programmamanager Preventie met Gezag die de gemeente Heerlen zoekt? Wil jij een sleutelrol vervullen in het terugdringen van jonge aanwas in de ondermijnende criminaliteit? Solliciteer dan voor 9 december 2022.

Lees meer

Procesbegeleider Informatie en archiefbeheer

24 november 2022 - Ben jij de expert die ontwikkelingen in het vakgebied informatie- en archiefbeheer signaleert, adviseert en vertaalt naar praktische toepassingen? Vind jij het leuk een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsborging van de (digitale) informatievoorziening? Word jij warm van het initiëren en coördineren van verbetertrajecten? Dan is de functie procesbegeleider informatie- en archiefbeheer bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 16 december 2022.

Lees meer

DIV Adviseur

24 november 2022 - Team Informatie Management van de gemeente Heerlen is op zoek naar een DIV Adviseur. Interesse? Reageer dan tot 16-12-2022

Lees meer

Vacature Consulent Jeugd

23 november 2022 - Heb jij ervaring binnen het werkveld Jeugd? Word jij enthousiast van regie voeren in complexe casuïstiek? Ben jij een bruggenbouwer en kun je out-of-the-box handelen? Gaat je motor sneller draaien van een dynamische werkomgeving? Dan is de functie consulent Jeugd misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 11 december 2022.

Lees meer

Functioneel Beheerder

22 november 2022 - Heb jij ervaring als functioneel beheerder? Vind je kwaliteit van je werk en dienstverlening belangrijk? Word jij warm van het doorgronden van de werking van applicaties? Vind jij het leuk om je klanten te adviseren en te ondersteunen? Dan is de functie functioneel beheerder bij de gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer dan voor 6 december 2022.

Lees meer

Toezichthouder Openbare Ruimte

17 november 2022 - Werk jij graag buiten en haal je voldoening uit een verzorgde openbare ruimte? Houd jij van een afwisselende en dynamische baan? Ben jij goed georganiseerd en weet jij van aanpakken? Dan is de functie toezichthouder openbare ruimte beslist iets voor jou! Reageer uiterlijk 4 december 2022.

Lees meer

Manager Team Stadsbeheer

17 november 2022 - Heb jij een eigentijdse visie op leiderschap? Sta je stevig in je schoenen en ben je resultaatgericht? Heb jij affiniteit met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte? Ben je communicatief sterk en zoek je de verbinding, zowel in de eigen organisatie als met externe partijen? Dan is de functie manager team Stadsbeheer beslist iets voor jou! Reageer uiterlijk 4 december 2022.

Lees meer

Communicatiestagiair(e)

5 oktober 2022 - Team Communicatie & KCC van de gemeente Heerlen is op zoek naar een stagiair(e) communicatie. Interesse? Reageer snel!

Lees meer
samenwerking overleg

Stagemogelijkheden

1 juli 2022 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

Lees meer

Wij zoeken:

Collega's aan het woord

Foto medewerker Dennis Martens gemaakt door Marco Linssen
Dennis Martens

Adviseur onderzoek en statistiek: "Mijn plezier in het werk is nog altijd even groot als toen ik in 2003 begon. Heerlen is een uitdagende stad. Ik ben trots op de dingen die we er doen. We hebben een 'niet lullen maar poetsen mentaliteit', niet te veel proces dingetjes. Elkaar spontaan vinden en dingen doen. Daar hou ik wel van!"

Foto medewerker Rosalie Derkx Dormans door Marco Linssen
Rosalie Derkx Dormans

Beleidsmedewerker Maatschappij: "Binnen de gemeente Heerlen zijn er mogelijkheden, je kan echt stappen maken."

Foto medewerker Fleur Spruit gemaakt door Marco Linssen
Fleur Spruit

Projectleider: “Het ene moment gaat het over een burger die iets wil vernieuwen in de wijk en het andere moment heb je het over het aanzien van de stad en hoe dat kan verbeterd worden en hoe de stad eruit komt te zien. Je blijft geprikkeld!"

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.