Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan Heerlen. Heerlen is een jonge stad die eigenzinnig, vastberaden en met overtuiging werkt aan grote, maar vooral boeiende opgaven. De afgelopen jaren hebben wij gebouwd met en voor de Heerlenaren. Met resultaat: veel Heerlenaren zijn trots op hun stad. Het borrelt van de ideeën en initiatieven. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg met 240.000 inwoners.

Naast onze stad is ook onze organisatie volop in ontwikkeling. We werken aan een nieuwe, plattere organisatie waarin we steeds beter samenwerken. Elk team heeft eigen uitdagingen, maar we creëren samen met alle collega’s onze organisatiecultuur. Die cultuur omschrijven we als open en op basis van vertrouwen. Alles wat we doen draagt bij aan ons gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven voor onze inwoners. Dat doen we door te investeren in onze stad en in onze medewerkers. Daarom krijg jij de ruimte om jezelf te ontwikkelen en dingen anders te doen.

Kies je voor Heerlen?

Dan ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je wordt er blij van om uitdagingen met creativiteit en lef aan te pakken. Het belangrijkste in jouw werk is woon-, werk- en leefgenot creëren voor de inwoners van Heerlen en de regio Parkstad. Dat doe je in samenwerking met collega’s van verschillende teams en verschillende achtergronden. Samen vullen we elkaar aan en komen we tot de beste oplossingen. Zo bouw jij elke dag aan Heerlen.

stadskantoor Heerlen  foto door Marco Linssen

Wat krijg je terug?

Bouw jij mee aan Heerlen, dan krijg je daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Wij bieden ook andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te ontspannen en jouw werk en privé leven in balans te houden.


Vacatures

vacature
Vacature Medewerker Bouwhandhaving

Voor ons Team Bouw- en Milieutoezicht en Bodem (BMB) zijn wij op zoek naar een medewerker bouwhandhaving.

vacature
Vacature Toezichthouder / Centralist meldkamer

Voor Domein Maatschappij, Team Toezicht, zoeken wij voor 36 uur een Toezichthouder / Centralist meldkamer - MBO 2 werk- en denkniveau - Schaal 5– Vacaturenummer 21025

vacature
Vacature Concerncontroller

Voor onze bestuursdienst zoeken wij een concerncontroller.

vacature
Vacature Secretaresse

Heerlen is voor haar Bestuur en de domeinen op zoek naar een Secretaresse voor minimaal 20 en maximaal 36 uur per week - MBO Niveau – Vacaturenummer 21017.

groep aan het werk
Vacature Teamleider Beleid Ruimte

Voor onze bestuursdienst zijn wij op zoek naar een concernstrateeg.

samenwerking overleg
Stagemogelijkheden

Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!


Je collega's

Foto medewerker Dennis Martens gemaakt door Marco Linssen
Dennis Martens

Adviseur onderzoek en statistiek: "Mijn plezier in het werk is nog altijd even groot als toen ik in 2003 begon. Heerlen is een uitdagende stad. Ik ben trots op de dingen die we er doen. We hebben een 'niet lullen maar poetsen mentaliteit', niet te veel proces dingetjes. Elkaar spontaan vinden en dingen doen. Daar hou ik wel van!"

Foto medewerker Fleur Spruit gemaakt door Marco Linssen
Fleur Spruit

Projectleider: “Het ene moment gaat het over een burger die iets wil vernieuwen in de wijk en het andere moment heb je het over het aanzien van de stad en hoe dat kan verbeterd worden en hoe de stad eruit komt te zien. Je blijft geprikkeld!

Foto medewerker Wiel Peters door Marco Linssen
Wiel Peters

Medewerker Team Hennep Aanpak Parkstad: "Ik ben blij dat ik met 64 jaar de kans krijg om aan dit 3-jarige project mee te bouwen!"

Foto medewerker Rosalie Derkx Dormans door Marco Linssen
Rosalie Derkx Dormans

Beleidsmedewerker Maatschappij: "Binnen de gemeente Heerlen zijn er mogelijkheden, je kan echt stappen maken."

Foto medewerker Jules Koch gemaakt door Marco Linssen
Jules Koch

Projectleider: “Heerlen is een hele interessante stad, er gebeurt van alles er is een grote dynamiek. Het is een wat rauwere stad en dat past goed bij mij.”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.