Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Kiest u voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad en organisatie.


Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen.

Wij bieden u..

Bouwt u mee aan Heerlen, dan krijgt u daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Naast een fijne werkplek en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden we onze medewerkers ook veel extra’s aan om vitaal, fit en gezond te blijven. Bekijk de vele extra's.

Vacatures

Specialist Geluid & Lucht

27 maart 2023 - Ben jij proactief en dienstverlenend? Heb je kennis van (milieu)wetgeving over geluid, lucht en ruimtelijke ordening? Dan is deze functie vast iets voor jou. Reageer voor 17 april 2023!

Lees meer

Juridisch beleidsmedewerker (bouw/RO)

27 maart 2023 - Ben jij een juridisch beleidsmedewerker? Kun jij verbinding maken tussen het werkveld bouw/ro, het bestuur en de beleidsafdelingen? Ben je oplossingsgericht en creatief? Dan is deze functie vast iets voor jou. Reageer voor 17 april 2023!

Lees meer

Managementondersteuner

27 maart 2023 - Ben jij écht de spin in het web? Ga jij een flinke klus niet uit de weg en ga je altijd voor kwaliteit? Ben je op zoek naar een functie die naarmate je meer leert en meer ervaring opdoet, steeds leuker en uitdagender wordt? Dan is de functie van managementondersteuner bij Parkstad-IT misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 16 april 2023.

Lees meer

Coördinerend Jeugdboa

24 maart 2023 - Ben jij de stevige, enthousiaste, inventieve, gedreven en verbindende coördinerend jeugd boa (Preventie met Gezag) die de gemeente Heerlen zoekt? Ben jij intrinsiek gemotiveerd om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden of daarin verder afglijden? Wil jij meedenken, adviseren en inhoud geven aan de belangrijke rol die jeugdboa’s hierin kunnen vervullen. Ben jij goed in het coördineren van werkzaamheden en het inrichten van processen? Dan is de functie van coördinerend jeugd boa wellicht iets voor jou. Heb je interesse reageer dan voor 8 april.

Lees meer

Secretaresse Team Sociale Veiligheid en Buurtregie

23 maart 2023 - Ben jij écht de spin in het web? Ga jij een flinke klus niet uit de weg en ga je altijd voor kwaliteit? Ben je op zoek naar een functie die naarmate je meer leert en meer ervaring opdoet, steeds leuker en uitdagender wordt? Dan is de functie van secretaresse bij team SV&B misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 5 april 2023.

Lees meer

Medewerker RNI

23 maart 2023 - Ben je resultaatgericht en slagvaardig? Kun je met je klantgerichte en oplossingsgerichte aanpak zorgen voor de dienstverlening richting inwoners, ondernemers en maatschappelijk betrokken organisaties? Heb jij passie voor het werkveld Burgerzaken met speciale aandacht voor de RNI (Registratie Niet Ingezetenen)? Dan is de functie Medewerker RNI bij de gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 14 april 2023.

Lees meer

Lid Adviescommissie Omgevingskwaliteit Heerlen

21 maart 2023 - De Omgevingswet treedt op 1 januari 2024 in werking. De Adviescommissie Omgevingskwaliteit Heerlen adviseert de gemeenteraad en het college bij de uitoefening van deze wet met het oog op een goede omgevingskwaliteit. Ter vervanging van een aftredend lid zijn we per direct op zoek naar een deskundige op het gebied van erfgoedarchitectuur. Interesse? Reageer dan uiterlijk 7 april 2023.

Lees meer

Stagemogelijkheden

2 januari 2023 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

Lees meer

Wij zoeken:

Collega's aan het woord

foto Chanou Peeters
Chanou Peeters

Chanou is Projectleider Integrale Veiligheid: “Op LinkedIn had ik al ontwikkelingen in Heerlen voorbij zien komen, die mijn interesse wekten. Maar ook dat urban, rauwe Berlijn-achtige karakter van de stad spreekt mij aan. Heerlen is een stad in ontwikkeling. Hier liggen mooie uitdagingen.”

Foto Maruf Ibatov
Maruf Ibatov

Maruf is Buitengewoon Opsporingsambtenaar: “Heerlen was mijn eerste thuisstad buiten mijn geboorteland. Alles wat ik bereikt heb voor mijn gezin, heb ik te danken aan de ondersteuning die ik in Heerlen kreeg. Nu is het mijn beurt en wil ik iets teruggeven aan de stad.”

Foto Robin Veenstra
Robin Veenstra

Robin is Adviseur Personeel & Organisatie: “In korte tijd heb ik binnen de organisatie van de gemeente Heerlen stappen mogen zetten waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. Dagelijks ervaar ik nieuwe uitdagingen en kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Foto Sieger Terpstra
Sieger Terpstra

Sieger is Projectondersteuner Sociale Veiligheid en Buurtregie: “Ik ben een nuchtere Fries. Voorstander van het motto ‘niet poetsen maar aanpakken’ of zoals ze het in Heerlen zeggen: ‘niet zeveren maar leveren’. Dat motto kan ik in mijn werk volop waarmaken. Iedere dag kan ik het verschil maken in de stad. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.