Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan Heerlen. Heerlen is een jonge stad die eigenzinnig, vastberaden en met overtuiging werkt aan grote, maar vooral boeiende opgaven. De afgelopen jaren hebben wij gebouwd met en voor de Heerlenaren. Met resultaat: veel Heerlenaren zijn trots op hun stad. Het borrelt van de ideeën en initiatieven. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg met 240.000 inwoners.

Naast onze stad is ook onze organisatie volop in ontwikkeling. We werken aan een nieuwe, plattere organisatie waarin we steeds beter samenwerken. Elk team heeft eigen uitdagingen, maar we creëren samen met alle collega’s onze organisatiecultuur. Die cultuur omschrijven we als open en op basis van vertrouwen. Alles wat we doen draagt bij aan ons gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven voor onze inwoners. Dat doen we door te investeren in onze stad en in onze medewerkers. Daarom krijg jij de ruimte om jezelf te ontwikkelen en dingen anders te doen.

Kies je voor Heerlen?

Dan ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je wordt er blij van om uitdagingen met creativiteit en lef aan te pakken. Het belangrijkste in jouw werk is woon-, werk- en leefgenot creëren voor de inwoners van Heerlen en de regio Parkstad. Dat doe je in samenwerking met collega’s van verschillende teams en verschillende achtergronden. Samen vullen we elkaar aan en komen we tot de beste oplossingen. Zo bouw jij elke dag aan Heerlen.

stadskantoor Heerlen  foto door Marco Linssen

Wat krijg je terug?

Bouw jij mee aan Heerlen, dan krijg je daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Wij bieden ook andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te ontspannen en jouw werk en privé leven in balans te houden.


Vacatures

laptop
Vacature Juridisch beleidsmedewerker (milieu)

Gemeente Heerlen, Domein Ruimte – Team Bouw- en Milieutoezicht en Bodem, is op zoek naar een Juridisch beleidsmedewerker (milieu). Interesse? Reageer dan voor 20 december aanstaande.

werkend aan laptop
Vacature Casemanager Leerplicht/RMC

Gemeente Heerlen, Domein Economie - Team Voortijdig Schoolverlaten, is op zoek naar een Casemanager Leerplicht/RMC. Interesse? Reageer dan voor 13 december aanstaande.

werkend aan laptop
Vacature Medewerker burgerzaken

Gemeente Heerlen, Domein Inwoners - Team Burgerzaken, is op zoek naar een Medewerker burgerzaken. Interesse? Reageer dan voor 7 december aanstaande.

vacature
Vacature voor Toezichthouder civieltechniek

Gemeente Heerlen, Domein Ruimte – Team Stadsbeheer, is op zoek naar een Toezichthouder civieltechniek (Werkgebied Kabels & Leidingen). Interesse? Reageer dan voor 11 december aanstaande.

vacature
Vacature Stedenbouwkundige

Gemeente Heerlen, Domein Ruimte –Team Beleid Ruimte, is op zoek naar een Stedenbouwkundige. Interesse? Reageer dan voor 6 december aanstaande.

vacature programmadirecteur
Vacature Programmadirecteur Alliantie Heerlen-Noord

Alliantie Heerlen-Noord zoekt een verbindende, koersvaste en betrokken programmadirecteur. Interesse? Reageer dan voor 6 december aanstaande.

Vacature
Vacature Financieel concern adviseur I

Domein Middelen, Team Financiën, is op zoek naar een Financieel concern adviseur I. Interesse? Reageer dan voor 4 december 2021.

Vacature
Vacature Teamleider Beleid Ruimte

Domein Ruimte, Team Beleid Ruimte is op zoek naar een Teamleider Beleid Ruimte. Interesse? Reageer dan voor 29 november 2021.

jongeren bij laptop
Stagevacature voor een HBO communicatiestage bij team communicatie

Wil jij een kans om in een korte periode heel veel te leren op het gebied van (zowel interne- als externe) communicatie, teksten schrijven, de organisatie hieromheen en andere strategische zaken die (soms) horen bij communicatie?

samenwerking overleg
Stagemogelijkheden

Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!


Je collega's

Foto medewerker Dennis Martens gemaakt door Marco Linssen
Dennis Martens

Adviseur onderzoek en statistiek: "Mijn plezier in het werk is nog altijd even groot als toen ik in 2003 begon. Heerlen is een uitdagende stad. Ik ben trots op de dingen die we er doen. We hebben een 'niet lullen maar poetsen mentaliteit', niet te veel proces dingetjes. Elkaar spontaan vinden en dingen doen. Daar hou ik wel van!"

Foto medewerker Fleur Spruit gemaakt door Marco Linssen
Fleur Spruit

Projectleider: “Het ene moment gaat het over een burger die iets wil vernieuwen in de wijk en het andere moment heb je het over het aanzien van de stad en hoe dat kan verbeterd worden en hoe de stad eruit komt te zien. Je blijft geprikkeld!

Foto medewerker Wiel Peters door Marco Linssen
Wiel Peters

Medewerker Team Hennep Aanpak Parkstad: "Ik ben blij dat ik met 64 jaar de kans krijg om aan dit 3-jarige project mee te bouwen!"

Foto medewerker Rosalie Derkx Dormans door Marco Linssen
Rosalie Derkx Dormans

Beleidsmedewerker Maatschappij: "Binnen de gemeente Heerlen zijn er mogelijkheden, je kan echt stappen maken."

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.