Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad en organisatie.


Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en leert van, en bouwt trots voort op het verleden. Met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. Heerlen is een stad met lef en het borrelt van de ideeën en initiatieven. In Heerlen wonen en werken doorpakkers die graag een uitdaging aangaan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen.

Wij bieden jou..

Bouw je mee aan Heerlen, dan krijgt je daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Naast een fijne werkplek en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden we onze medewerkers ook veel extra’s aan om vitaal, fit en gezond te blijven. Bekijk de vele extra's.

Vacatures

Lid van de Rekenkamer van gemeente Heerlen

26 februari 2024 - Zou jij je graag in willen zetten in een politiek bestuurlijke omgeving? Heb jij ervaring met begeleiding en uitvoering van onderzoeken en zou je die ervaring graag in willen zetten ten behoeve van de raad van de gemeente Heerlen? Dan is de functie lid van de Rekenkamer misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 17 maart 2024.

Lees meer

Aankomend consulent Schuldhulpverlening

22 februari 2024 - Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onze inwoners in acht neemt? Verlang je ernaar om te opereren binnen een breed netwerk en wil je eraan bijdragen dat inwoners hun leven financieel weer op de rit kunnen krijgen? En heb je onlangs je hbo-opleiding afgerond? Dan zou de functie van aankomend consulent Schuldhulpverlening wel eens perfect voor jou kunnen zijn! Reageer voor 15 april.

Lees meer

Consulent Leerplicht-Doorstroompunt

21 februari 2024 - Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden? Dan zijn we op zoek naar jou! Reageer uiterlijk 11 maart 2024.

Lees meer

Manager team Functioneel beheer

21 februari 2024 - Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je altijd al leiding willen geven aan een leuk team? Dan is de functie Manager Functioneel beheer bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 11 maart 2024.

Lees meer

Raadsadviseur communicatie

20 februari 2024 - Ben jij goed op de hoogte van sociale media, videocontent en andere online media en zou je je kennis er ervaring graag willen inzetten om de communicatie tussen collega’s, de gemeenteraad en de inwoners van Heerlen te optimaliseren? Heb je ervaring met strategisch adviseren over je vakgebied? Dan is de functie raadsadviseur communicatie misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 15 maart 2024

Lees meer

Administratief juridisch medewerker

19 februari 2024 - Heb jij affiniteit met openbare orde en veiligheid? Vind jij het leuk om de administratieve werkzaamheden te verrichten voor de teams Toezicht & Handhaving en daarbij zaken te regelen met externe partners zoals het BSGW, Justitie en CJIB? Zie jij een uitdaging in het coördineren van het administratieve cluster met essentiële taken zoals planning en het maken van analyses voor de manager van team Toezicht & Handhaving? Dan is de functie administratief juridisch medewerker bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 4 maart 2024.

Lees meer

Medewerker Buitendienst Sportaccommodaties, visvijvers en waterlopen

6 februari 2024 - Werk jij graag buiten en haal je voldoening uit een verzorgde openbare ruimte? Houd jij van een afwisselende en dynamische baan? Ben jij een techneut en heb je een groot hart voor de fysieke leefomgeving? Steek jij graag je handen uit de mouwen en houd je van aanpakken? Dan is de functie buitendienstmedewerker sportaccommodaties, visvijvers en waterlopen beslist iets voor jou! Reageer voor 9 maart 2024.

Lees meer

Stagemogelijkheden

2 januari 2024 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

Lees meer

Wij zoeken:

Collega's aan het woord

foto Chanou Peeters
Chanou Peeters

Chanou is Projectleider Integrale Veiligheid: “Op LinkedIn had ik al ontwikkelingen in Heerlen voorbij zien komen, die mijn interesse wekten. Maar ook dat urban, rauwe Berlijn-achtige karakter van de stad spreekt mij aan. Heerlen is een stad in ontwikkeling. Hier liggen mooie uitdagingen.”

Foto Maruf Ibatov
Maruf Ibatov

Maruf is Buitengewoon Opsporingsambtenaar: “Heerlen was mijn eerste thuisstad buiten mijn geboorteland. Alles wat ik bereikt heb voor mijn gezin, heb ik te danken aan de ondersteuning die ik in Heerlen kreeg. Nu is het mijn beurt en wil ik iets teruggeven aan de stad.”

Foto Robin Veenstra
Robin Veenstra

Robin is Adviseur Personeel & Organisatie: “In korte tijd heb ik binnen de organisatie van de gemeente Heerlen stappen mogen zetten waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. Dagelijks ervaar ik nieuwe uitdagingen en kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Foto Sieger Terpstra
Sieger Terpstra

Sieger is Projectondersteuner Sociale Veiligheid en Buurtregie: “Ik ben een nuchtere Fries. Voorstander van het motto ‘niet poetsen maar aanpakken’ of zoals ze het in Heerlen zeggen: ‘niet zeveren maar leveren’. Dat motto kan ik in mijn werk volop waarmaken. Iedere dag kan ik het verschil maken in de stad. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.