Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werken bij de gemeente

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad en organisatie.


Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen.

Wij bieden jou..

Bouw je mee aan Heerlen, dan krijgt je daar iets voor terug. En niet alleen in de vorm van een salaris. Naast een fijne werkplek en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden we onze medewerkers ook veel extra’s aan om vitaal, fit en gezond te blijven. Bekijk de vele extra's.

Vacatures

Projectleider Civiele Techniek

21 september 2023 - Heb jij ervaring met civieltechnische projecten? Zoek je de samenwerking op met anderen en ben je communicatief sterk? Werk je oplossingsgericht en ga je voor het beste resultaat? Ben je ondernemend en schakel je gemakkelijk op verschillende niveaus in én buiten de organisatie? Dan is de functie van projectleider Civiele Techniek beslist iets voor jou! Reageer voor 5 oktober 2023.

Lees meer

Medewerker Burgerlijke Stand

19 september 2023 - Beschik jij over uitstekende verbindende en communicatieve vaardigheden en weet gemakkelijk contacten te leggen? Ben je proactief en durf je zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven? Kun je zelfstandig werken, ben je flexibel en is secuur werken voor jou geen probleem? Dan is de functie Medewerker Burgerlijke Stand bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 2 oktober 2023.

Lees meer

Procesbegeleider Inkomen Participatiewet (aandachtsgebied handhaving)

18 september 2023 - Ben jij iemand die energie haalt uit het beter, makkelijker of fijner maken van processen? Heb je verstand van de Participatiewet en alles wat daarbij komt kijken voor wat betreft handhaving? Ben je stressbestendig, kun je aan verschillende projecten tegelijkertijd werken én kun je er tegen dat je niet altijd vooraf weet hoe je werkdag er uit zal zien? Heb je overzicht en beheers je de kunst van meebewegen met veranderingen? Beschik je over uitstekende coaching vaardigheden? Denk je in mogelijkheden in plaats van problemen? Dan zoeken we jou!

Lees meer

Sociaal rechercheur (3,5 fte)

18 september 2023 - Ben jij een handhaver pur sang en kent de Participatiewet voor jou geen geheimen? Sta jij stevig in je schoenen? Is fraudepreventie, -signalering en -opsporing jouw passie? Draag je graag jouw steentje bij om misbruik en oneigenlijk gebruik te signaleren, te bestrijden en te voorkomen maar blijf je daarbij wel het vertrouwen in de inwoner, de menselijke maat en maatwerk in acht nemen? Ben jij die handhaver? Dan is de functie van sociaal rechercheur misschien wel iets voor jou!

Lees meer

Projectleider (ruimtelijke ontwikkeling)

15 september 2023 - Gemeente Heerlen, Team Projecten, is op zoek naar een Projectleider (ruimtelijke ontwikkeling). Interesse? Reageer dan voor 30 september 2023.

Lees meer

Strategisch Gebiedsregisseur

13 september 2023 - Heb jij ruime ervaring binnen het werkveld buurtgericht werken, burgerparticipatie en openbare orde en veiligheid? Is bewonersbetrokkenheid, integraal werken aan gelukkige buurten een tweede natuur voor je? Zie jij jezelf sturing geven aan het cluster Buurtregie met buurtprofessionals, het team verder helpen doorontwikkelen en waar nodig ook zelf het voortouw nemen in complexe casuïstiek of zelfs crisissituaties? Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Dan is de functie Strategisch gebiedsregisseur misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

Lees meer

Regisseur Sociale veiligheid Interventieteam

13 september 2023 - Heb jij ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Word jij warm van het aanpakken van multiproblematiek met accenten op zorg en veiligheid? Ben jij die specialist veiligheid die wij zoeken, die de regie kan voeren op complexe casuïstiek, waarbij met name de openbare orde en veiligheid in het geding is en tegelijkertijd de verbindingen naar het sociale domein en de gebiedsgerichte sociaal veilig aanpak moet worden gemaakt? Dan is de functie regisseur sociale veiligheid misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

Lees meer

Planner Informatieknooppunt Interventieteam

13 september 2023 - Ben jij een kei in het verrijken, verwerken en doorgronden van informatie en wil je het belang van informatiegestuurd werken wel van de daken schreeuwen? Ben jij die planner die ervoor zorgt dat interventies in de buurt goed voorbereid en gladjes verlopen? Dan is de functie van planner/ mede-werker Informatieknooppunt misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

Lees meer

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) 2 fte

13 september 2023 - Heb jij ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Word jij warm van het aanpakken van Multi problematiek met accenten op zorg en sociale veiligheid? Ben jij de opsporingsambtenaar met brede kennis en ervaring op het gebied van ondermijning, drugsproblematiek en woonoverlast? Dan is de functie BOA bij het Interventieteam misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

Lees meer
'''

Communicatiestage bij Nationaal Programma Heerlen-Noord

28 juli 2023 - Start: Najaar 2023 | Opleidingsniveau: HBO (3e of 4e opleidingsjaar)

Lees meer

Communicatiestagiair(e)

29 augustus 2022 - Team Communicatie & KCC van de gemeente Heerlen is op zoek naar een stagiair(e) communicatie. Interesse? Reageer snel!

Lees meer

Stagemogelijkheden

2 augustus 2023 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

Lees meer

Wij zoeken:

Collega's aan het woord

foto Chanou Peeters
Chanou Peeters

Chanou is Projectleider Integrale Veiligheid: “Op LinkedIn had ik al ontwikkelingen in Heerlen voorbij zien komen, die mijn interesse wekten. Maar ook dat urban, rauwe Berlijn-achtige karakter van de stad spreekt mij aan. Heerlen is een stad in ontwikkeling. Hier liggen mooie uitdagingen.”

Foto Maruf Ibatov
Maruf Ibatov

Maruf is Buitengewoon Opsporingsambtenaar: “Heerlen was mijn eerste thuisstad buiten mijn geboorteland. Alles wat ik bereikt heb voor mijn gezin, heb ik te danken aan de ondersteuning die ik in Heerlen kreeg. Nu is het mijn beurt en wil ik iets teruggeven aan de stad.”

Foto Robin Veenstra
Robin Veenstra

Robin is Adviseur Personeel & Organisatie: “In korte tijd heb ik binnen de organisatie van de gemeente Heerlen stappen mogen zetten waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. Dagelijks ervaar ik nieuwe uitdagingen en kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Foto Sieger Terpstra
Sieger Terpstra

Sieger is Projectondersteuner Sociale Veiligheid en Buurtregie: “Ik ben een nuchtere Fries. Voorstander van het motto ‘niet poetsen maar aanpakken’ of zoals ze het in Heerlen zeggen: ‘niet zeveren maar leveren’. Dat motto kan ik in mijn werk volop waarmaken. Iedere dag kan ik het verschil maken in de stad. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.