Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hulp bij het zoeken naar werk

Bent u op zoek naar werk en lukt het u niet om werk te vinden. Wij kunnen u mogelijk helpen.

Inschrijven werkzoekende

Staat u nog niet ingeschreven bij het UWV, dan moet u dit eerst doen. Schrijf u in via de website www.werk.nl. Hier heeft u uw DigiD voor nodig. Na uw inschrijving ontvangt u binnen 48 uur een e-mail met een bevestiging van uw inschrijving. 

Jobcenter

Ontvangt u een uitkering in het kader van de Participatiewet, bent u direct beschikbaar voor werk en heeft u ondersteuning nodig bij het solliciteren? Dan kunt u deelnemen aan het jobcenter “Heerlen Werkt”. In het jobcenter gaat u, 12 weken actief aan de slag met solliciteren en volgt u workshops op vaste tijden. Omdat uw cv uw visitekaartje is voor een werkgever, start u als eerste met de workshop cv. In deze workshop leert u waar een marktconform cv aan moet voldoen. U kunt daarna uw eigen cv waar nodig aanpassen.

Vervolgens neemt u 12 weken lang, 3 dagdelen per week deel aan onze activiteiten. U werkt 2 dagdelen per week aan uw sollicitaties en krijgt ondersteuning van onze consulenten daar waar u dat nodig heeft. Misschien wilt u hulp bij het opstellen van een motivatiebrief, of vindt u het lastig om te zoeken naar een passende vacature. We kunnen u ook helpen met het  voorbereiden of oefenen van een sollicitatiegesprek. Eén dagdeel per week geven wij een workshop met wekelijks een ander onderwerp. Alle workshops zijn gericht op solliciteren. Onderwerpen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld: solliciteren met social media, elevator pitch, netwerken en presentatie.

Bel telefoonnummer +31 (0)45 560 50 40 voor meer informatie over het jobcenter. Of neem contact op met uw re-integratieconsulent van de gemeente Heerlen.

Accountmanagers

U kunt binnen het jobcenter ook gebruik maken van de diensten van onze accountmanagers. Zij beschikken over een groot netwerk van werkgevers en zijn op de hoogte van de laatste vacatures. Ook als u niet deelneemt aan het jobcenter, maar wel beschikbaar bent voor werk is het mogelijk in contact te komen met onze accountmanagers.

Jobcoach

Heeft u gesolliciteerd en werk gevonden? Dan is het belangrijk om het werk te behouden. Een jobcoach kan u daarmee helpen. De jobcoach bespreekt met u en de werkgever of er ondersteuning nodig is. Dit kan zijn in de vorm van evaluatiegesprekken. Maar een jobcoach kan bijvoorbeeld ook een dagje met u meelopen.

Baanbrekend werk

Via Baanbrekend werk krijgen mensen met een bijstandsuitkering, die geen of nauwelijks kans hebben op een baan, de mogelijkheid om via allerlei ‘zichtbare’ en maatschappelijk zinvolle projecten werkervaring op te doen. Ze zijn onder meer actief als buurthulp, stadsinformant, beheerder fietsenstalling en medewerker in het groen.
Is dit iets voor u, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met uw re-integratieconsulent.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.