Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Promenade I

Aan Promenade I zien we in de toekomst de nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool. Eind 2022 is op dit blok het voorkeursrecht gevestigd. Met als resultaat dat we onlangs het eerste pand hebben aangekocht. Het duurt nog wel even voordat er wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Tot die tijd zorgen we dat panden een zinvolle, tijdelijke invulling krijgen.

Er zijn nieuwe plannen voor Promenade I: dat is het blok tussen de Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat. In de toekomst zien we hier de nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool in combinatie met bijvoorbeeld winkels, horeca en/of wonen. 

Voorkeursrecht
Op Promenade I is eind vorig jaar een voorkeursrecht gevestigd voor drie jaar. Als de huidige vastgoedeigenaren hun pand willen verkopen, moeten ze dat als eerste aan de gemeente te koop aanbieden. In de afgelopen maanden hebben we met een groot deel van de eigenaren gesprekken gehad. Met als resultaat dat we onlangs het eerste pand (Geleenstraat 40-42) hebben aangekocht.

Tijdelijke invulling
Het duurt nog wel even voordat er wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. In de tussentijd zorgen we ervoor dat de panden – die we hebben gekocht en niet in gebruik zijn - een zinvolle, tijdelijke invulling krijgen. Hopelijk gaat dit stukje Heerlen dan al wat meer bruisen, want dat is onder meer waarvoor we het doen.

Onzekerheid 
We begrijpen dat er mogelijk onzekerheid leeft over wat er gaat gebeuren en wanneer. Bij zo’n grote ontwikkeling als deze, zijn er helaas altijd onzekere factoren en is het een tijdlang nog niet duidelijk hoe zaken gaan lopen. Zodra er meer nieuws is, komen we bij u terug. Heeft u in de tussentijd vragen of suggesties? Stuur ons een bericht via centrum@heerlen.nl. We plannen dan graag een afspraak met u in.

tekening van panden promenade 1

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.