Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Derde oproep gevelverbeteringsfonds van start

Heerlen-Centrum zet een volgende stap in het verfraaien van gevels: de derde oproep voor het gevelverbeteringsfonds is sinds 7 februari open. Net als bij de eerste oproep gaat het om plannen voor het verbeteren van historische en beeldbepalende gevels. Van een restauratie tot complete verandering van de gevel: alle ideeën zijn welkom om saaie of lelijke gevels weer mooi te maken. Er zijn al nieuwe aanvragen binnen van enthousiaste pandeigenaren die graag snel aan de slag willen.

Jordy Clemens, wethouder centrumontwikkeling, is verheugd over de respons: “Mooie gevels zijn cruciaal in hoe bezoekers de sfeer en kwaliteit van onze stad beleven. Dat er nu al aanvragen binnen zijn, benadrukt de positieve impact die opgeknapte gevels op mensen hebben. Hopelijk komen er de komende zes weken nog veel meer aanvragen binnen.”

Mooie voorbeelden

Naar aanleiding van de eerste oproep krijgen dertien panden verspreid over de Akerstraat, Geleenstraat, Oranje Nassaustraat, Saroleastraat, Robroekergats en de Willemstraat een make-over. Modezaak Deems en Bakkerij Voncken – overburen aan de Saroleastraat - zijn daarvan mooie voorbeelden. Maar dat geldt zeker ook voor ook de opgeknapte panden aan de Honigmannstraat, KaKAUW, Expresso Bar Aroma en Pat’s Tosti Bar.

Aanvragen

Vanaf 7 februari hebben pandeigenaren zes weken de tijd om een aanvraag in te dienen. De aanvragen die al binnen zijn, worden uiteraard meegenomen in de beoordeling. Pandeigenaren kunnen op de website www.heerlen.nl/gevelverbetering controleren of hun gevel in aanmerking komt voor het gevelverbeteringsfonds. Hier kunnen zij meer informatie vinden over het indienen van aanvragen, het verloop van de toekenningsprocedure en de beoordelingscriteria. 

Aantrekkelijker centrum

Iedere dag maken we er werk van om van onze stad een prettigere plek te maken waar mensen met liefde wonen, werken, studeren, ondernemen en recreëren. Gevelverbetering is één van de vele projecten die daaraan bijdraagt en is onderdeel van de ambitie ‘Samen maken we het Centrum’. Het project wordt mede gesubsidieerd door IBA Parkstad B.V.

gevels honigmannstraat

Datum nieuwsbericht

9 februari 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.