Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

1. Fietsenstalling

Er komt een nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Parallelweg 2/2a met ruimte voor 800 (elektrische) fietsen en bakfietsen. Het wordt een aantrekkelijke, ruime en open fietsenstalling waar het gebruik van kleuren en lichtlijnen centraal staat.

De verschillende kleuren wijzen de gebruikers de weg naar waar te parkeren. Wethouder centrumontwikkeling, Jordy Clemens: “Deze fietsenstalling wordt een plek die qua ontwerp en lichtgebruik anders én aantrekkelijk is, waardoor de beleving van je reis al begint zodra je de stalling binnenkomt.”

De stalling komt op de benedenverdieping, die ingrijpend wordt verbouwd. De bovenverdiepingen worden geschikt gemaakt voor creatieve makers. Daarbij krijgt de gevel ook een flinke make-over, zodat het gebouw beter aansluit op de uitstraling van het Stationsplein, waar het Maankwartier en de Royal deel van uitmaken. Naar verwachting opent de stalling eind 2024 de deuren.

Eerste 24 uur gratis stalling

De NS zorgt voor het beheer van de fietsenstalling. Dat betekent niet dat de stalling alleen voor abonnementhouders van de NS is. Iedereen kan gebruikmaken van de stalling die de eerste 24 uur gratis is.

Voldoende plekken voor fietsen

Een levendige binnenstad vraagt om voldoende plekken om fietsen snel en veilig binnen te kunnen stallen. Zo stimuleert Heerlen dat nog meer mensen op de fiets naar Heerlen-Centrum komen. Om met het openbaar vervoer vanuit Maankwartier verder te reizen, of om te werken, te winkelen of te studeren. Hier wordt ook al rekening gehouden met de komst van diverse onderwijsinstellingen naar het centrum én de toevoeging van extra woningen. Om fietsen nog meer te stimuleren en te zorgen voor een goede spreiding over de stad, zijn er (naast de stallingen aan de Akerstraat en Parallelweg) ook plannen voor een fietsenstalling op de Promenade II.

fietsenstalling met woningbouw

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.