Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

9. Romeins Museum De Thermen


Het badhuis is het oudste stenen gebouw van Nederland. Om dit topstuk naar behoren te beheren, behouden en inspirerend te presenteren is een nieuw gebouw noodzakelijk. Met het nieuwe Romeins Museum ontsluiten we het Romeins verleden op een unieke wijze.

Het college van Heerlen gunt het ontwerp van het Romeins Museum de Thermen aan het architectenbureau Kraaijvanger Architects in combinatie met TomDavid architecten. Om het Romeins badhuis – een topstuk van nationale betekenis - naar behoren te beheren, behouden en inspirerend te presenteren voor een groot publiek vereist dit rijksmonument een nieuw gebouw. Met het Romeins museum realiseert de gemeente een beeldbepalend museum met een landelijke en euregionale ambitie en uitstraling. Naar verwachting starten de bouw- en sloopwerkzaamheden van het huidige Thermenmuseum in het begin van 2023.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Lees meer

Ontwerp Romeins Museum

Het ontwerp van Kraaijvanger en TomDavid toont een gebouw in openbaar groen met veel ruimte eromheen.

Transformatie binnenstad

Het nieuw te bouwen museum maakt deel uit van het Romeins Kwartier, de gebiedsontwikkeling rondom het stadhuis en de complete transformatie van de binnenstad.

Extra informatie

Bijeenkomst Romeins Museum 15 februari

Ben jij bij de bijeenkomst over het Romeins Museum op 15 februari? Gedurende deze avond nemen we je graag mee in de plannen en het idee achter het ontwerp.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.