Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. In Heerlen hebben we aandacht voor elkaar en maken we het bespreekbaar. Daarom hebben we het Meldpunt Eenzaamheid. Samen kijken we wat nodig is om eenzaamheid te lijf te gaan. Iedere situatie vraagt om een eigen oplossing. En we weten dat het geen eenvoudig gespreksonderwerp is. Zeggen dat u moe bent of het druk hebt, lijkt meer geaccepteerd dan u eenzaam voelen. Maar samen pakken we het aan!

Volg ook onze activiteiten op facebook

Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Dat is ons doel van het project 'Samen tegen Eenzaamheid'. Eenzaamheid zorgt voor pijn en verdriet en dat moet gedaan zijn! En hoewel eenzaamheid vaker voorkomt onder ouderen, is het net zo goed een probleem onder jongeren. En een steuntje in de rug kan dan heel veel betekenen!

Kent u iemand die zich eenzaam voelt? Of bent u zelf eenzaam? Bedenk dan altijd: er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met u of met anderen. Een klein gebaar maakt het verschil. Hoe?
Kijk dan op de website van maak het verschil.

Meldpunt

Bent u of iemand anders eenzaam? Meld dit bij het Meldpunt Eenzaamheid:

telefoon: +31 (0)45 - 560 40 04
bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Hoe werkt het Meldpunt? Bekijk de video.

infographic Samen tegen eenzaamheid
Waarvoor kunt u terecht bij het Meldpunt?

Wie kan terecht bij het Meldpunt Eenzaamheid in Heerlen? En waarvoor dan? Kunt u helpen of geholpen worden? Dat leggen we u onder andere in een infografic op een laagdrempelige, beeldende wijze en korte begrijpelijke teksten uit.

foto wandelen Brunssummerheide
Maakt u mee het verschil?

Een klein gebaar kan het verschil maken. Iedereen wil zich graag goed voelen. En iedereen gunt dat een ander zich ook prettig voelt. Actief, gewaardeerd en verbonden met anderen. Toch gaat het nog wel eens mis. Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken. Vooral als u daarbij iemand aan een terugkerende activiteit helpt! Helpt u mee?

illustratie coalitie samen tegen eenzaamheid
Samen met Zuid Limburgse gemeenten

Dit project is gestart in Heerlen, maar we kunnen vol trots zeggen dat het ondertussen is uitgegroeid tot een coalitie 'Samen tegen eenzaamheid Zuid-Limburg'. Een (bijna) volledige Zuid-Limburgse coalitie met 14 gemeenten. En ook het ministerie van VWS is deze unieke samenwerking in Zuid-Limburg niet ontgaan en heeft haar ondersteuning aangeboden.

Bekijk de verhalen van Heerlenaren

foto Max en Ria
Max en Ria vertellen

Max en Ria leerden elkaar in 1978 kennen. Zo’n 43 jaar, twee dochters, twee schoonzoons en drie kleinkinderen later weten Max (64) en Ria Pool (63) wel wat het leven te bieden heeft. En dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Evita in haar tuin
Evita 'Evi' vertelt..

Toen haar geliefde man Ger in 2016 overleed, was het verdriet van Evita van Selow-Aler (69) groot. Lange tijd logeerde ze bij haar jongste dochter in Almere. Nu woont ze weer in Heerlen naast haar buurvrouw en beste vriendin. Neemt niet weg dat nu, vijf jaar later het gevoel van eenzaamheid af en toe genadeloos toeslaat. Maar Evita heeft daar een remedie tegen..

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.