Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Handige links en meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over aardgasvrij wonen, wilt u meer weten over energie besparen of zoekt u informatie over energiecoörporaties? Onderstaand overzicht biedt alle informatie waar u naar op zoek bent.

WoonWijzerWinkel Limburg

Parkstad heeft de WoonWijzerWinkel geopend, hét energieloket voor iedereen in de regio. Inwoners die op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van zijn of haar woning, kan naar de WoonWijzerWinkel. In de winkel kunnen inwoners terecht voor betrouwbaar en objectief advies op maat over de mogelijkheden tot verduurzaming van de eigen woning of huurwoning en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen zoals warmtepompen. Ook wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Adres winkel:    Roda JC Ring 61 unit I, 6466 NH Kerkrade
E-mail:             info@limburg.woonwijzerwinkel.nl
Telefoon:           (045) 7470051

Maatregelen voor uw woning

Wilt u weten wat u kunt doen om uw huis te verduurzamen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? De WoonWijzerWinkel biedt via hun website oplossingen per bouwjaar. Daarnaast kunt u ook een gratis woningscan bij hen doen. Door een aantal vragen te beantwoorden via deze website ontdekt u direct hoeveel u kunt besparen. 

Maatregelen VvE's

Bent u lid van een VvE en wil uw VvE graag verduurzamen? De WoonWijzerWinkel geeft u een helder en duurzaam advies. Zij helpen ook met het met het opstellen van realistische scenario’s om te verduurzamen; passend binnen het budget en binnen de wensen van u en uw buren. Meer informatie leest u via deze website.

Snelle bespaartips 

Wilt u besparen op gas en energie? En heeft u alle voor de hand liggende maatregelen al genomen? Kijk dan eens op de website van Milieu Centraal. Zij geven snelle bespaartips om minder gas en energie te verbruiken. Ook hebben zij een bespaartest waarin u binnen een paar minuten nóg meer tips krijgt om te besparen. 

Energiecoöperaties 

Een energiecoöperatie of lokaal energie-initiatief is een groep lokale bewoners die samen hun dorp of stad willen verduurzamen. Ze hebben de wens om zelf te bepalen waar hun energie vandaan komt en willen onafhankelijk zijn van een (commerciële) leverancier. Daarom slaan ze de handen ineen met buurtgenoten en starten ze een 'energie-initiatief' of ‘energiecoöperatie’. In Heerlen zijn er twee energiecoöperaties: Heerlen Duurzaam en de Gebiedscoöperatie Parkstad. 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.