College van B&W

Het college van burgemeester en wethouders is het dagelijks bestuur van een gemeente. De coalitie is gevormd uit de politieke partijen: SP, OPH, VVD, D66 en CDA en GroenLinks.

 • Foto van Burgemeester Roel Wever

  Burgemeester Roel Wever

  Roel Wever is sinds 28 september 2020 burgemeester van de gemeente Heerlen. Daarnaast is hij een politicus namens de VVD. Hij was van 2018 t/m 2020 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

 • Wethouder Peter van Zutphen, Heerlen

  Wethouder Peter van Zutphen (SP)

  Voor de vijfde periode op rij is hij wethouder in Heerlen. Hij is vanaf zijn 16de politiek actief. “Sinds die tijd zet ik mij in voor mijn idealen.”

 • Wethouder Martin de Beer, Heerlen

  Wethouder Martin de Beer (VVD/D66)

  Hij is wethouder sinds 2014 namens de VVD en D66. Geboren in Heerlerheide, woont in Hoensbroek. Hij werkte voorheen als docent Economie bij Zuyd Hogeschool. Ruim 12 jaar is hij actief in de politiek in Heerlen; als VVD-bestuurslid, fractie assistent, raadslid en statenlid.

 • Wethouder Jordy Clemens, Heerlen

  Wethouder Jordy Clemens (SP)

  Sinds 2014 is hij wethouder. Van oorsprong is hij geschiedenisleraar. Hij heeft les gegeven op meerdere scholen, waaronder het Sintermeertencollege in Heerlen. Daarna ging hij aan de slag als beleidsmedewerker onderwijs voor de SP fractie in de 2e kamer.

 • Wethouder Frank Simons, Heerlen

  Wethouder Loek Damen (OPH)

  Sinds 2020 wethouder van de gemeente. Hij is raadslid sinds 16 maart 2006.

 • Wethouder Charles Claessens, CDA

  Wethouder Charles Claessens (CDA)

  Sinds 2018 wethouder van de gemeente. Hij was fractievoorzitter van het CDA Heerlen van 2002 tot 2018. Is geboren in de vroedvrouwenschool en opgegroeid in Hoensbroek. Daar hadden zijn ouders een bakkerij aan de Kouvenderstraat. Hij heeft er gewerkt van 1994 tot medio 2008. De laatste jaren heeft hij gewerkt bij de Provincie Limburg. Charles is trotse vader van drie dochters.

 • Wethouder Adriane Keulen, OPH

  Wethouder Adriane Keulen (OPH)

  Sinds 2018 wethouder van de gemeente. Voorheen werkzaam bij de gemeente Heerlen als hoofd van Buurtgericht Werken en Werkgelegenheid Sociale Zaken en als projectleider Baanbrekend Werk. Daarvoor werkte ze onder andere als arbeidsdeskundige bij het UWV en als zelfstandig adviseur voor gemeentes.

 • Foto van de gemeentesecretaris

  Gemeentesecretaris Lieve Schouterden a.i.

  Sinds 10 februari 2020 waarnemend gemeentesecretaris bij de gemeente. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college en directeur van de ambtelijke organisatie.