Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

College van B&W

Het college van burgemeester en wethouders is het dagelijks bestuur van een gemeente. De coalitie is gevormd uit de politieke partijen: SP, OPH, VVD, D66 en CDA en GroenLinks.

foto van het college 2018_2022

Leden van het college van B&W

Foto van Burgemeester Roel Wever
Burgemeester Roel Wever

Roel Wever is sinds 28 september 2020 burgemeester van de gemeente Heerlen. Daarnaast is hij een politicus namens de VVD. Hij was van 2018 t/m 2020 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Wethouder Peter van Zutphen, Heerlen
Wethouder Peter van Zutphen (SP)

Al vanaf zijn 16e politiek actief en nu al voor de vijfde periode op rij wethouder van Heerlen. "Al sinds die tijd zet ik mij in voor mijn idealen."

Wethouder Frank Simons, Heerlen
Wethouder Loek Damen (OPH)

Sinds 2020 wethouder van de gemeente. Hij is raadslid sinds 16 maart 2006.

Wethouder Martin de Beer, Heerlen
Wethouder Martin de Beer (VVD/D66)

Hij is wethouder sinds 2014 namens de VVD en D66. Geboren in Heerlerheide, woont in Hoensbroek. Hij werkte voorheen als docent Economie bij Zuyd Hogeschool. Ruim 12 jaar is hij actief in de politiek in Heerlen; als VVD-bestuurslid, fractie assistent, raadslid en statenlid.

Wethouder Charles Claessens, CDA
Wethouder Charles Claessens (CDA)

Sinds 2018 wethouder van de gemeente. Hij was fractievoorzitter van het CDA Heerlen van 2002 tot 2018. Is geboren in de vroedvrouwenschool en opgegroeid in Hoensbroek. Daar hadden zijn ouders een bakkerij aan de Kouvenderstraat. Hij heeft er gewerkt van 1994 tot medio 2008. De laatste jaren heeft hij gewerkt bij de Provincie Limburg. Charles is trotse vader van drie dochters.

Wethouder Jordy Clemens, Heerlen
Wethouder Jordy Clemens (SP)

Sinds 2014 is hij wethouder. Van oorsprong is hij geschiedenisleraar. Hij heeft les gegeven op meerdere scholen, waaronder het Sintermeertencollege in Heerlen. Daarna ging hij aan de slag als beleidsmedewerker onderwijs voor de SP fractie in de 2e kamer.

Wethouder Adriane Keulen, OPH
Wethouder Adriane Keulen (OPH)

Sinds 2018 wethouder van de gemeente. Voorheen werkzaam bij de gemeente Heerlen als hoofd van Buurtgericht Werken en Werkgelegenheid Sociale Zaken en als projectleider Baanbrekend Werk. Daarvoor werkte ze onder andere als arbeidsdeskundige bij het UWV en als zelfstandig adviseur voor gemeentes.


Gemeentesecretaris

Foto van de gemeentesecretaris
Gemeentesecretaris Lieve Schouterden a.i.

Sinds 10 februari 2020 waarnemend gemeentesecretaris bij de gemeente. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college en directeur van de ambtelijke organisatie.


Producten

Gemeenteraadsleden De gemeenteraad van Heerlen heeft 37 leden. De raad bepaalt het beleid (op hoofdlijnen) en neemt de belangrijke beslissingen, zoals het vaststellen van de begroting. Maandelijks gaan de raadsleden met elkaar in debat tijdens de raadsvergadering en commissievergaderingen.
Portefeuilleverdeling De wethouders behandelen ieder een bepaald aantal zaken die zijn vastgelegd in de portefeuilleverdeling. De gemeentesecretaris Lieve Schouterden a.i. is algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Zij geeft uitvoering aan het beleid en de besluiten van het bestuur.
Coalitieakkoord Het coalitieakkoord bevat de belangrijkste doelstellingen voor het beleid van het college in haar regeringsperiode: wat wil het college doen en bereiken in de komende periode?
Besluitenlijst college Bekijk de besluiten die het College van B&W heeft genomen in de website over bestuurlijke informatie Heerlen.
Declaraties college van B&W Download de kwartaaloverzichten van declaraties die burgemeester en wethouders van Heerlen hebben ingediend.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.