Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Power Up en Well based

Power Up wil stimuleren dat er plaatselijke 'sociale' energieorganisaties opgericht worden. Bij Well Based wordt onderzocht welke maatregelen het meeste opleveren voor de energierekening en de gezondheid van mensen.

Sociaal energiebedrijf

We gaan onder andere onderzoeken of we een lokaal duurzaam energiebedrijf energie uit wind of zon kunnen laten opwekken. Deze zou dan tegen gunstige tarieven aangeboden kunnen worden aan onze inwoners. Ook wordt onderzocht of mensen met een smalle beurs door dat energiebedrijf ondersteund kunnen worden bij de verduurzaming van de woning.

Aansluiten

Bij deze projecten beginnen we niet vanaf nul, maar sluiten we aan bij de projecten die al lopen om in Parkstad duurzame energie op te wekken. Daarbij zullen we ook samenwerken met partijen zoals de lokale woningcorporaties en de energiecoöperatie. Behalve in Heerlen worden ook projecten uitgevoerd in Eeklo (België), in het Campania-gebied (rondom Napels-Italië), in Tsjechië (2 pilotsteden), Valencia (Spanje) en Skopje (Noord-Macedonië). Zo leren we in Europa hoe we het probleem van energiearmoede kunnen aanpakken.

Meedoen aan onderzoek

Wilt u ook bijdragen aan een oplossing voor de energieproblematiek? Doe dan mee aan het onderzoek van Well based. Dit levert niet alleen u en inwoners van Heerlen nieuwe inzichten op. U ontvangt tevens een beloning in de vorm van een smartwatch en tegoedbonnen voor levensmiddelen.

In opdracht van het project voert het Heerlense bedrijf Chipmunk Health dit onderzoek uit. Onderzoeksgegevens worden niet gedeeld met Gemeente Heerlen en zullen niet te herleiden zijn op persoonsniveau. Uw privacy is dus goed beschermd.

U kunt zich per e-mail aanmelden via aanmelden@chipmunkhealth.com of via het aanmeldformulier op Chipmunkhealth.com/energiekansen. U kunt het verschil maken!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.