Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hulp bij financiële problemen

Als zelfstandige kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen, die het voortbestaan van uw bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op gemeentelijke regelingen en hulp.

U kunt dan denken aan bijstand voor zelfstandigen voor zowel bestaande als startende ondernemers, maar ook aan een uitkering voor oudere of gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen. Of hulp bij het op orde brengen van uw financiële administratie en betalingen. 

Als zelfstandig ondernemer in Heerlen komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belasting voor uw woning. Kijk op de website van BSGW voor meer informatie en de voorwaarden.

Heeft u nog vragen over de Bbz-regeling? Neem dan contact met op met het Ondernemershuis via de mail ondernemershuis@heerlen.nl of bel 045-5605040.

Heeft u als ondernemer schulden en behoort u niet tot de Bbz doelgroep? Dan kan wellicht schuldhulpverlening voor ondernemers een uitkomst bieden. 

Schuldhulpverlening voor Ondernemers
Vaak wordt gedacht dat een onderneming altijd beëindigd moet worden wanneer één of meer rekeningen niet kunnen worden betaald. Maar dit is niet altijd het geval. Mogelijk is hulp van een deskundige die samen met u als ondernemer kijkt naar uw financiële situatie voldoende.

Als er sprake is van een onderneming met rechtspersoonlijkheid (bijvoorbeeld een B.V.), dan bent u in principe niet aansprakelijk met uw privévermogen voor de zakelijke schulden. Anders is dit wanneer u een eenmanszaak, VOF of ZZP’ er bent. In dat geval bent u wel persoonlijk aansprakelijk voor de zakelijke schulden.

Vaak zien we dat ondernemers lang zoeken en vanuit hun passie, gedrevenheid, trots en groot verantwoordelijkheidsgevoel vaak (te) lang wachten alvorens hulp in te schakelen. Dit is een gemiste kans, vooral wanneer sprake is van een levensvatbare onderneming. Op zo’n moment kan een sparring-partner u helpen om de financiële situatie te bekijken.

Bent u benieuwd naar uw financiële mogelijkheden? Kom dan langs en samen met u bekijken we welke mogelijkheden u heeft. Met u wordt bekeken en getoetst of uw onderneming levensvatbaar is. Is uw onderneming levensvatbaar? Ook dan behoort voortzetting van de onderneming wellicht tot de mogelijkheden. 

Binnen de gemeente Heerlen hebben wij expertise op het gebied van Schuldhulpverlening. Al meer dan 16 jaar helpen wij inwoners op weg naar een schuldenvrij bestaan. Ook ondernemers kunnen gebruik maken van deze expertise.

U kunt ons bereiken via:
Tel. 045-5605040, kies optie 1 en dan optie 5
E-mail: schuldhulpverlening@heerlen.nl Een overzicht

Hulp bij betalingen of schulden

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen of is uw administratie niet op orde? Dan kan de gemeente u helpen.

Bijstand voor zelfstandigen

Bent u ondernemer met tijdelijke financiële problemen of wilt u een bedrijf starten? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen.

Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen

Moet u stoppen met uw bedrijf wegens een te laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de uitkering voor ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.