Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

De lampenwisselactie

De dagen worden korter en de lichten gaan eerder aan. De energiekosten zullen dan weer gaan stijgen. Gemeente Heerlen helpt u deze kosten zo laag mogelijk te houden met behulp van de lampenwisselactie.

Met de lampenwisselactie krijgt ieder huishouden in Heerlen de kans om vijf oude, energieslurpende lampen in te wisselen voor energiezuinige ledlampen bij de rondreizende BespaarBus.

Bespaarbus

Tot midden 2024 trekt de BespaarBus door heel Heerlen, om iedereen de kans te geven om oude lampen om te ruilen. We starten eerst met zes pilotbuurten. Bekijk de onderstaande data en tijden om te ontdekken wanneer de BespaarBus bij u in de buurt is:

 • Eikenderveld (10.00-16.30 uur)
  Donderdag 30 november – Hertogstraat
  Vrijdag 1 december – Hertogstraat
 • Maria Gewanden (10.00-16.30 uur)
  Maandag 4 december – Hoofdstraat kruising Zandbergsweg
  Dinsdag 5 december - Sleinadastraat kruising Maria Gewandenstraat
  Donderdag 7 december - Opbraakstraat
  Vrijdag 8 december - Sint Teunisstraat (pleintje)
  Maandag 11 december – Dwarsstraat (tegenover de speeltuin)
  Dinsdag 12 december - – Dwarsstraat (tegenover de speeltuin)

*Tijdstippen en nieuwe locaties worden binnenkort aangevuld. Houd deze pagina in de gaten.

Voorwaarden

 • Oude, energieslurpende lampen zoals halogeenlampen, spaarlampen enzovoorts kunnen ingeruild worden voor energiezuinige LED-lampen. Bij de BespaarBus mag u er maximaal vijf inruilen. 
 • Geen tijd om langs te komen bij de BespaarBus in uw buurt? Geen probleem. U mag ook bij onze BespaarBus langskomen op een andere locatie om de lampen alsnog te ruilen. Neem de flyer mee die u in de brievenbus heeft ontvangen van ons.

Munten

De eerste vijf lampen kunnen worden omgeruild bij de BespaarBus. Dit zijn de drie meest voorkomende lampsoorten. Als er meer lampen vervangen moeten worden of er is een ander soort lamp nodig, dan kan de energiebespaarcoach met de inwoner kijken welke en hoeveel dat er moeten zijn. Hiervoor ontvangt u dan een gratis ‘ledlamp muntje’. Deze kunt u herkennen aan de oranje kleur en de lamp die hierop staat. Met dit muntje kan een lamp worden gekocht bij één van de deelnemende winkels. De lijst met deelnemende winkels kunt u bij de BespaarBus opvragen, aangezien deze steeds verder wordt uitgebreid. Voor iedere munt kunt u één lamp tot een maximumbedrag van vijf euro kopen.

Geldigheid

De lampenwisselactie inclusief de munten zijn geldig uiterlijk tot 31 december 2024, of wanneer het beschikbare budget op is.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.