Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

De lampenwisselactie

Als gemeente willen we u helpen om uw energiekosten zo laag mogelijk te houden. Dit doen we onder andere met de lampenwisselactie.

Met de lampenwisselactie krijgt ieder huishouden in Heerlen de kans om vijf oude, energieslurpende lampen in te wisselen voor energiezuinige ledlampen bij de rondreizende BespaarBus.

Bespaarbus

Tot midden 2024 trekt de BespaarBus door heel Heerlen. Zo geven we iedereen de kans om oude lampen om te ruilen. Bekijk de onderstaande data en tijden om te ontdekken wanneer de BespaarBus bij u in de buurt is:

STADSDEEL HEERLERHEIDE

Passart

 • Donderdag 29 februari, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Livingstonestraat. 

Uterweg

 • Vrijdag 1 maart, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Hofstraat. 

Heksenberg

 • Maandag 4 maart, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Monseigneur Hanssenstraat. 
    
 • Dinsdag 5 maart, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Monseigneur Hanssenstraat. 

Pronsebroek

 • Donderdag 7 maart, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Hei-Grindelweg (parkeerplaats voetbalclub Groene ster). 

Rennemig

 • Vrijdag 8 maart, 10.00 - 16.30 uur.
  Locatie: Litscherboord. 

Nieuwe data en locaties worden binnenkort toegevoegd. Houd daarom deze pagina in de gaten. 

Voorwaarden

 • Oude, energieslurpende lampen zoals halogeenlampen, spaarlampen enzovoorts kunnen ingeruild worden voor energiezuinige ledlampen. Bij de BespaarBus mag u er maximaal vijf inruilen. 
 • Geen tijd om langs te komen bij de BespaarBus in uw buurt? Geen probleem. U mag ook bij onze BespaarBus langskomen op een andere locatie om de lampen alsnog te ruilen. Neem de flyer mee die u in de brievenbus heeft ontvangen van ons.

Munten

De eerste vijf lampen kunnen worden omgeruild bij de BespaarBus. Dit zijn de drie meest voorkomende lampsoorten. Als er meer lampen vervangen moeten worden of er is een ander soort lamp nodig, dan kan de energiebespaarcoach met de inwoner kijken welke en hoeveel dat er moeten zijn. Hiervoor ontvangt u dan een gratis ‘ledlamp muntje’. Deze kunt u herkennen aan de oranje kleur en de lamp die hierop staat. Met dit muntje kan een lamp worden gekocht bij één van de deelnemende winkels. De lijst met deelnemende winkels kunt u bij de BespaarBus opvragen, aangezien deze steeds verder wordt uitgebreid. Voor iedere munt kunt u één lamp tot een maximumbedrag van vijf euro kopen.

Geldigheid

De lampenwisselactie inclusief de munten zijn geldig uiterlijk tot 31 december 2024, of wanneer het beschikbare budget op is.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.