Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

GMS

GMS staat voor Grasbroek, Musschemig en Schandelen.

GMS ligt tegen  tegen het trein- en busstation aan en is een van de oudere buurten van Heerlen. Sinds de sluiting van de mijnen heeft GMS zich ontwikkeld tot een gevarieerde woonbuurt met diverse onderwijsvoorzieningen. U vindt hier ook het Cultuurhuis met een gevarieerd aanbod voor amateurkunsten. De stadsdeelwethouder is Martin de Beer. 

Kijk voor meer informatie op de website van de buurtorganisatie

GMS diner

Op woensdag 14 september gaan we tijdens een heerlijk diner weer met elkaar nieuwe acties uitzetten voor de wijk. Het wordt een avond met lekker eten en goede gesprekken. Eet jij mee? We ontvangen graag je aanmelding zodat we hiermee rekening kunnen houden voor het eten. 

Meld je hier aan voor het GMS diner op woensdag 14 september.

foto van het Cultuurhuis Heerlen

Het laatste nieuws

.
GMS café woensdag 15 juni

Van plan naar actie! Samen hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het wijkontwikkelingsplan voor GMS. De eerste versie van de uitvoeringsagenda is nu opgesteld. Het is tijd om samen te bouwen aan jouw wijk!

.
Terugblik: GMS on tour

Gemeente Heerlen en de woningcorporaties Wonen Limburg, Weller, Vincio Wonen, Wonen Zuid en Stadsregio Parkstad Limburg ondertekenden in september 2020 een intentieovereenkomst om samen te werken aan de leefbaarheid van de wijk GMS.


Producten

Wijkagenten en Boa's in uw buurt Heerlen zet in op veilige buurten. We zorgen dat duidelijk en zichtbaar meer blauw op straat is. Daarom heeft iedere buurt een eigen wijkagent en BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Zij zijn uw aanspreekpunt. De wijkagent handhaaft op de openbare orde en veiligheid in de wijk. De BOA van bureau handhaving richt zich vooral op de aantasting van de leefbaarheid door overtredingen of overlast, zoals het verkeerd aanbieden van huisvuil, illegaal gedumpt afval of verkeerd geparkeerde auto’s.
Een mooie, fijne, schone buurt via de Buitenkans Je hebt altijd nét een ander idee over je buurt dan de gemeente. Zo jammer bijvoorbeeld dat dat veldje verderop ligt te verpieteren. Hoe maak jij je buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger? Laat het ons weten!
Sociaal Buurtteam, hulp bij zorgvragen Heeft u vragen op het gebied van opvoeden, werkloosheid, daginvulling, relatieproblemen, psychische problemen, schulden, eenzaamheid, zelfstandig (blijven) wonen of zorg. Dan kunt u terecht bij het Sociaal Buurtteam (SBT). De ondersteuning is gratis.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.