Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

GMS

GMS staat voor Grasbroek, Musschemig en Schandelen.

GMS ligt tegen  tegen het trein- en busstation aan en is een van de oudere buurten van Heerlen. Sinds de sluiting van de mijnen heeft GMS zich ontwikkeld tot een gevarieerde woonbuurt met diverse onderwijsvoorzieningen. U vindt hier ook het Cultuurhuis met een gevarieerd aanbod voor amateurkunsten. De stadsdeelwethouder is Martin de Beer. 

Kijk voor meer informatie op de website van de buurtorganisatie

foto van het Cultuurhuis Heerlen

Het laatste nieuws

Uitnodiging: GMS Café woensdag 28 februari

Op woensdag 28 februari 2024 gaan we tijdens het GMS Café met elkaar in gesprek. Het GMS café biedt een informele en gezellige sfeer waarin we samen in gesprek gaan over de parels in GMS, de prachtige plekken die onze wijk kenmerken. Deze editie staat volledig in het teken van de identiteit van GMS. Meedoen en mee-eten is gratis, komt u met uw buren gezellig mee-eten?

GMS Agenda 2024

Bekijk op deze pagina alle geplande data voor de Buurtcoalitie GMS en het GMS Café voor 2024.

Terugblik: GMS Café woensdag 29 november

Op woensdag 29 november zijn wij in het Cultuurhuis bij elkaar gekomen voor een nieuwe GMS Café. Hoe komen we comfortabel de winter door stond centraal als thema.

Uitnodiging: GMS Café woensdag 29 november

Op woensdag 29 november 2023 gaan we tijdens het GMS Café met elkaar in gesprek. De winter staat weer voor de deur en de energieprijzen zijn nog hoog. Het besparen van energie centraal. Kom comfortabel de winter door! Meedoen en mee eten is gratis, komt u met uw buren gezellig mee eten?

Burendag in GMS – zaterdag 23 september

Op zaterdag 23 september vindt de landelijke burendag plaats. Deze wordt door buurtbewoners georganiseerd in verschillende straten in de wijk GMS. De burendag is ontstaan door een vraag die is gesteld tijdens een GMS Café: hoe leren we (nieuwe) buren beter kennen en vergroten het gevoel van veiligheid in de wijk?

Terugblik: GMS Café woensdag 28 juni

Op woensdag 28 juni zijn wij opnieuw bij elkaar gekomen voor een GMS Café. Deze editie vond plaats op de gezamenlijke buitenplaats, het hart van Aurora.

Uitnodiging: GMS café woensdag 28 juni

Op woensdag 28 juni 2023 gaan we tijdens een heerlijke barbecue met elkaar in gesprek over GMS: hoe sluit de wijk goed aan bij het centrum van de stad? Meedoen is gratis. Komt u ook gezellig mee eten?

Terugblik: GMS Café woensdag 22 maart

Op woensdag 22 maart heeft opnieuw het GMS Café plaatsgevonden in het Cultuurhuis. In het GMS Café ontmoeten bewoners elkaar 4 keer per jaar, bij een lekkere maaltijd wordt er gepraat over GMS, de wijk waar we samen wonen, werken, winkelen, leren ontspannen en leven.

inbreker
Uitnodiging: voorlichtingsavond inbraakpreventie GMS

Op maandag 6 maart organiseren wij een voorlichtingsavond over inbraakpreventie. Ex-inbreker Evert Jansen neemt u mee in de wereld van inbrekers. Deelnemen is gratis.

Uitnodiging: GMS café woensdag 22 maart

Op woensdag 22 maart 2023 gaan we tijdens een heerlijk etentje met elkaar in gesprek over GMS in het GMS Café. Meedoen is gratis. Komt u ook gezellig mee eten?

.
Terugblik: GMS café woensdag 30 november

Woensdag 30 november ontmoetten bijna 90 buurtbewoners elkaar in het Cultuurhuis voor de derde editie van GMS café. Tijdens een driegangenmenu gingen we met elkaar in gesprek over wat er speelt in de wijk.

.
Ruim twintig panden gecontroleerd in GMS

De gemeente Heerlen en de politie hebben op woensdag 23 november 21 panden gecontroleerd in de buurt GMS vanuit de aanpak Sociaal Veilig.

.
Uitnodiging: GMS café woensdag 30 november

Op woensdag 30 november gaan we tijdens een heerlijk etentje met elkaar in gesprek over GMS. Meedoen is gratis. Eten u – én uw buren - ook mee?

.
Terugblik: GMS café woensdag 14 september

Woensdag 14 september ontmoetten meer dan 80 buurtbewoners elkaar in het Cultuurhuis voor de tweede editie van GMS café. Tijdens een driegangenmenu gingen we met elkaar in gesprek over wat er speelt in de wijk.

.
Uitnodiging: GMS café woensdag 14 september

Op 14 september gaan we tijdens een heerlijk etentje weer met elkaar nieuwe acties uitzetten voor de wijk. Het wordt een avond met lekker eten en goede gesprekken. Elkaar ontmoeten staat centraal. Eet u ook mee?

.
Terugblik: GMS on tour

Gemeente Heerlen en de woningcorporaties Wonen Limburg, Weller, Vincio Wonen, Wonen Zuid en Stadsregio Parkstad Limburg ondertekenden in september 2020 een intentieovereenkomst om samen te werken aan de leefbaarheid van de wijk GMS.

.
Uitnodiging: GMS café woensdag 15 juni

Van plan naar actie! Samen hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het wijkontwikkelingsplan voor GMS. De eerste versie van de uitvoeringsagenda is nu opgesteld. Het is tijd om samen te bouwen aan jouw wijk!


Producten

Wijkagenten en Boa's in uw buurt Heerlen zet in op veilige buurten. We zorgen dat duidelijk en zichtbaar meer blauw op straat is. Daarom heeft iedere buurt een eigen wijkagent en BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Zij zijn uw aanspreekpunt. De wijkagent handhaaft op de openbare orde en veiligheid in de wijk. De BOA van bureau handhaving richt zich vooral op de aantasting van de leefbaarheid door overtredingen of overlast, zoals het verkeerd aanbieden van huisvuil, illegaal gedumpt afval of verkeerd geparkeerde auto’s.
Sociaal Buurtteam, hulp bij zorgvragen Heeft u vragen op het gebied van opvoeden, werkloosheid, daginvulling, relatieproblemen, psychische problemen, schulden, eenzaamheid, zelfstandig (blijven) wonen of zorg. Dan kunt u terecht bij het Sociaal Buurtteam (SBT). De ondersteuning is gratis.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.